23 april 2016
12:00

Mälarhöjden IK Fotboll 1

Referat: IFK Haninge 2 - Mälarhöjden IK Fotboll 1

Haninge satte hög press från början (och matchen igenom) och fick snabbt ett ledningsmål. Våra killar vet att de ska försöka spela dig ur situationerna för att lära sig det, istället för att rensa, och vi lyckades spela oss ur en hel del situationer men hade stora problem att komma längre än till mittlinjen.

Det stod 4-0 i halvtid och siffrorna kunde varit önnu större om inte Elmer gjort en bra insats i målet i vår ordinarie målvakts frånfälle.

Killarna experimenterade dock med en hel del fina kombinationer och i andra halvlek lärde de sig bättre att hantera man-manförsvaret och matchen blev relativt jämn sett till spelbilden. I andra halvlek skapade vi minst lika många målchanser som Haninge, men vi lyckades inte sätta dit bollen. Det lyckades Haninge med och slutresultatet blev 7-0.

Det vi tar med oss är dels inställningen. Killarna gav inte upp och lyckades trots pressen vända spelet och matchbilden ju ner matchen led. Dels märkte killarna att vårt "svåra" sätt att spela fotboll fungerar, när vi gör rätt - och då blir spelet nåde vackert att se på och roligt att utföra.

Tilläggas kan att hälften av andra halvlek spelade vi med en man mindre efter att "Dirty Harry" ;) råkat få med lite väl mycket av benet i en frilägesrensning. Det ska sägas att Harry spelade matchen mycket väl och att vi som stod på sidan tycker att det var hårt att visa upp det röda kortet i en sådan situation utöver den straff som också utdömdes. Nåväl. Nya tag!